Vevőszolgálat MagunkrólFőoldalElérhetőségeink
Akciós termékek!

kategóriák

márkák

utoljára megtekintett termékek

RESPISENSE
Hordozható légzésfigyelő készülék

BABA - GYERMEK - KAMASZ TERMÉKEK > Biztonsági és műszaki eszközök

Megosztás IWIW-en Megosztás Facebook-on29 750 Ft

termékleírás

  A világon egyedülálló Respisense hordozható, miniatűr légzésfigyelő nyugodt pihenést biztosít a babának a kiságyban, hordozóban vagy akár a mama ölében.
   15 másodperces légzéskimaradás esetén gyöngéd rezgésekkel készteti a babát levegővételre, és ha tovább 5 másodpercen belül a légzés nem indul újra, hangos vészjelzéssel riaszt.
   Biztonságos, karbantartást nem igénylő kivitelének köszönhetően nincs szükség vezetékre, kivehető elemre, mely a kicsi felfedezők számára különös veszélyforrás (megfojtás, megfulladás) lehet.
   A Respisense a készüléket viselő baba pocakjának mozgásait érzékeli, így ideális megoldást nyújt a babával való együttalváskor, vagy ikrek esetében is.
   A világszerte nagy számban eladott készülék vásárlóinak véleményei alapján a Respisense megbízhatóan használható és kényelmesen viselhető akár a hason alvó babáknál is.

bővebben...

A világon egyedülálló Respisense hordozható, miniatűr légzésfigyelő nyugodt pihenést biztosít a babának a kiságyban, hordozóban vagy akár a mama ölében.

15 másodperces légzéskimaradás esetén gyöngéd rezgésekkel készteti a babát levegővételre, és ha tovább 5 másodpercen belül a légzés nem indul újra, hangos vészjelzéssel riaszt.

Biztonságos, karbantartást nem igénylő kivitelének köszönhetően nincs szükség vezetékre, kivehető elemre, mely a kicsi felfedezők számára különös veszélyforrás (megfojtás, megfulladás) lehet.

A Respisense a készüléket viselő baba pocakjának mozgásait érzékeli, így ideális megoldást nyújt a babával való együttalváskor, vagy ikrek esetében is.

A világszerte több ezer eladott készülék vásárlóinak véleményei alapján a Respisense megbízhatóan használható és kényelmesen viselhető és használható akár a hason alvó babáknál is.

Teljes biztonság

A RespisenseTM légzésfigyelő működési alapelve hasonló a már ismert, matrac típusú légzésfigyelőkéhez, azonban a működési elvet egy teljesen eltérő, funkcionálisabb formában valósítja meg, melynek számos előnye van a korábbi termékekkel szemben.

Az elektromos áramkörök méretét nagymértékben sikerült lecsökkenteni a „micro amp" technológiával, vagyis olyan alkatrészek beépítésével, melyek nagyon kicsik és szinte alig fogyasztanak elektromos energiát. Ezzel a tervezők nemcsak, hogy a többi készülékhez képest kb. 30-adára csökkentették a méretet és 20-adára a berendezés súlyát, hanem a biztonságos használatot is sikerült fokozni, hiszen a berendezéshez nem szükségesek vezetékek, kábelek valamint az akkumulátor is beépített. Ezzel, a többi készülék által hordozott veszélyek, vagyis az elektromos áramütés, az elemek kivétele, azok nyalogatása és a kábelekbe való belegabalyodás, egytől-egyig meg lettek szüntetve. A rossz csatlakoztatás következtében sokszor jeleznek a hagyományos berendezések tévesen, itt ez nem okozhat problémát.

A készülék talán legfontosabb előnye, hogy mindenhová elkíséri a babát, hiszen ha az anyuka kiemeli a kiságyból a babát, a készülék továbbra is figyeli a légző mozgást. Sokszor a baba és az anyuka legnagyobb rémülete (az éjszaka közepén) akkor következik be, amikor szoptatáshoz veszi ki a babát és elfelejti kikapcsolni a légzésfigyelőt, és az elkezd hangosan riasztani. A RespisenseTM használatával nem kell aggódnia, a baba bárhol, biztonságos felügyelet alatt fog aludni, még szoptatáskor és közvetlenül azután, amíg a kiságyba nem kerül.

Mivel a készülék kisméretű, könnyű (mindössze 30g) és közvetlen kapcsolatban van a babával, a tervezők számára lehetővé vált egy Buzz névre keresztelt és szabadalmaztatott légzésstimuláló berendezés kifejlesztése és beépítése. A jelenleg egyedülálló fejlesztés lényege, hogy egy a mobiltelefonokéhoz hasonló vibráló mozgást végez a készülék, ha a baba nem végez légző mozgásokat egy ideig, ezzel stimulálja a levegővételt, felriasztja a gyermeket. A Respisense esetében a hangos riasztás csak a második lépés.

Speciális műanyagok

A Respisense tervezésekor mérnökeink a hagyományos piezo-elektromos kerámia, vagy kristályok helyett piezo-elektromos műanyagot használtak fel. Az anyag, amit felhasználunk olyan érzékeny, hogy még egy pókot is kijelezne, ha átsétálna rajta, de egyben olyan erős is, hogy robbanási vizsgálatokhoz is használják. A jelet, melyet az érzékelő kelt, ezerszeresére is fel lehet erősíteni, azonban a légzési mozgások biztonságos érzékeléséhez elég volt csupán kisebb mértékben felerősíteni. A kisebb erősítés lehetővé teszi a külső zajok, hullámok kizárását, melyek megzavarhatnak bizonyos légzésfigyelő készülékeket. Olyan esetek ezek, amikor pl. egy ventilátor, vagy légkondicionáló berendezés rezgését a készülék tévesen mozgásnak érzékeli. Az jel felerősítési stádiumában a készülék kizárja azokat a jeleket, melyek nem a légzésből fakadnak, ezzel még inkább kizárva a külső környezeti zajokat. Végül, hasonló okokból, ha egy kiságyban két (iker) testvér alszik egyszerre, a hagyományos légzésfigyelő nem tudja érzékelni a babák légzését egyenként. A RespisenseTM külső burkolatához szintén speciálisan biztonságos és erős műanyagot használtak a mérnökök.

További fejlesztések és biztonsági elemek

A felerősített és megszűrt jeleket egy mikrokontroller folyamatosan dolgozza fel, melyet egy mikrochip, beépített memóriával folyamatosan szabályoz és egyúttal számos kijelzőt (jelzőfények és vibráló motor) irányít, amennyiben üzemközben szükség van rá. A beépített akkumulátorok környezetbarát Lítium-Mangán-Dioxid technológiával készülnek és legfőbb tulajdonságuk a kivételesen hosszú élettartam.

A tervezők a készüléken dolgozva megvizsgálták, hogy a klinikában milyen módszerekkel serkentik a babát légzésre, ha nem végez légző mozgást. Meglepődve tapasztalták, hogy a baba talpát csiklandozzák meg ilyen esetben, amire a baba általában nem is ébred fel, csak szusszan egyet és alszik tovább. Kutatásaink során találkoztunk olyan bejegyzett szabadalommal is, mely „elektro sokk-os", (apró áramütés) módszert alkalmaz a baba felébresztéséhez, ez azonban véleményünk szerint kegyetlen, embertelen találmány és a legtöbb szülő sem támogatja. A RespisenseTM-hez a fentiek mérlegelése után jó választás volt a mobiltelefonokban is használt, apró vibrálást előidéző motor, mely a csiklandozást elvégzi a nővér helyett, ráadásul sokkal hatékonyabb, interaktívabb, mint a hangjelzéssel való riasztás.

Tesztelés

A RespisenseTM készülék kifejlesztése 2003-tól 2005-ig tartott, a berendezést sok, különböző életkorú (26 hetes koraszülöttől a 2 éves korú) babán tesztelték. A tesztelés leginkább annak eldöntésében segített, hogy milyen érzékenyre állítsák be az érzékelőt, milyen erősségű vibráció elegendő a baba felriasztásához, milyen időintervallumokat állítsanak be a riasztási eseményekhez (pl. légzéskimaradás és a vibráció között mennyi idő legyen), valamint, hogy milyen hangos és milyen jellegű hangriasztást használjanak. Sok RespisenseTM készülék került ki tesztelésre szülőkhöz, gyermekorvosokhoz, akik a gyakorlati tapasztalataikkal segítették a végleges modellváltozat megszületését, mely elmondhatjuk, hogy több mint kétéves tesztelésen ment keresztül, míg elnyerte mostani formáját.

A RespisenseTM készülékeket laboratóriumokban is tesztelték mérgező anyagok, gyúlékonyság, üzemeltetés közbeni külső elektromos zavarok, zajok, sugárzás és sok egyéb szempontból vizsgálták a berendezést. A készülék minden teszten megfelelt, CE jelzést kapott és a TÜV Rheinland Minősítő Intézet által tanúsítva lett (www.tuv.com).

A RespisenseTM készülék rendelkezik minden vonatkozó megfelelőségi tanúsítvánnyal (EMC, WEEE, RoHS, FD CEN/TR 13387, CEN/TC 252) beleértve a TÜV-Kermi magyarországi honosítását is, melyek alapján a termék minőségi megfelelősége a legmesszebbmenőkig ellenőrizhető.